Όλοι Διαφορετικοί - Όλοι ίσοι

Με μια εντυπωσιακή τελετή στο Λύκειο Πολεμιδιών στη Λεμεσό, έπεσε η αυλαία του τετραετούς προγράμματος «Όλοι Διαφορετικοί, Όλοι Ίσοι» το οποίο υλοποιήθηκε σε συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) και της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ).

Το πρόγραμμα, το οποίο απευθυνόταν σε μαθητές Μέσης Εκπαίδευσης, άρχισε το 2016 και στόχοι του είναι η ενημέρωση των μαθητών κατά του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας και η προώθηση της ισότητας και του σεβασμού στη διαφορετικότητα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια ως διαχρονικοί στόχοι της Κυπριακής Παιδείας.

Το κεντρικό μήνυμα είναι ότι, όλοι είμαστε ίσοι, ανεξαρτήτως χρώματος, εθνικότητας, θρησκείας και ικανοτήτων.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, περιλαμβάνει δράσεις των σχολικών μονάδων ενάντια στο ρατσισμό, χρησιμοποιώντας ως εργαλείο αντιρατσιστικής αγωγής το ποδόσφαιρο, ένα από τα πιο δημοφιλή αθλήματα ανάμεσα στον μαθητικό πληθυσμό. Με την εφαρμογή του προγράμματος μεταδίδονται σημαντικά κοινωνικά και ανθρωπιστικά μηνύματα και παράλληλα αναδεικνύεται ο ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει ο αθλητισμός και ειδικότερα το ποδόσφαιρο, στην εξάλειψη κάθε είδους ρατσιστικού περιεχομένου.

Δράσεις του προγράμματος για τη σχολική χρονιά 2019-2020

  • 1η Δράση: Διοργάνωση ενδοσχολικών τουρνουά ποδοσφαίρου σάλας (Futsal).
  • 2η Δράση: Διοργάνωση Περιφερειακού και Παγκύπριου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου σάλας Αρρένων Λυκείων.
  • 3η Δράση: Διοργάνωση επαρχιακής εκδήλωσης στη Λεμεσό.
  • 4η Δράση: Επιμόρφωση γυναικών εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής.

Φωτογραφικό Υλικό