Φυσική Αγωγή Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης

H Φυσική Αγωγή, με δεδομένη τη μαθησιακή και παιδαγωγική της σημασία, διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία των εκπαιδευτικών στόχων της Μέσης Εκπαίδευσης, γιατί η αθλητική δραστηριότητα, ως φορέας θεμελιωδών κοινωνικών αξιών, υπηρετεί ολόκληρη την κοινωνία.

Κυρίαρχος στόχος της Φυσικής Αγωγής σήμερα είναι όχι απλώς οι μαθητές/τριες να αποκτήσουν θετική στάση στη δια βίου άσκηση για την υγεία, αλλά και να ενστερνισθούν αξίες και να αναπτύξουν συμπεριφορές ώστε να λειτουργούν παραγωγικά στην κοινωνία του 21ου αιώνα.

Ο ιστοχώρος αυτός έχει ως κύριο στόχο την ενίσχυση του έργου των καθηγητών Φυσικής Αγωγής στη Μέση Γενική και Μέση Τεχνική Εκπαίδευση με υποστηρικτικό υλικό, ενημέρωση για τις εξελίξεις που αφορούν την επιστήμη μας καθώς επίσης την εύκολη και γρήγορη επικοινωνία μεταξύ καθηγητών και γραφείου Φυσικής Αγωγής.

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού αναγνωρίζοντας τη συμβολή του αθλητισμού και της κουλτούρας της άθλησης ως καταφύγιο και ασπίδα για τη νέα γενιά από πολλούς κινδύνους, προσδίδει ιδιαίτερη σημασία και στην καλλιέργεια του Σχολικού Αθλητισμού. Μέσω αυτής της ιστοσελίδας θα μπορείτε να ενημερώνεσθε και για όλες τις δραστηριότητες του σχολικού αθλητισμού Μέσης Εκπαίδευσης, τον προγραμματισμό, τις προκηρύξεις, τα προγράμματα και τα αποτελέσματα.

Ευελπιστούμε ότι μέσω αυτής της σελίδας θα πετύχουμε τη μεταξύ μας επικοινωνία και ανταλλαγή ιδεών στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Η δική σας συμβολή και συνεργασία αποτελεί σημαντικό παράγοντα επιτυχίας, εμπλουτισμού και συνεχούς ανανέωσης του ιστοχώρου που στοχεύει να αποτελέσει πλατφόρμα ενημέρωσης όλων των καθηγητών Φυσικής Αγωγής.